Ocean Signal MOB1
Ocean Signal MOB1
Ocean Signal MOB1

Ocean Signal MOB1

11-18-202-04-00
kr 2.884,00

Världens minsta AIS MOB-enhet med integrerad DSC-rescueME MOB1. MOB1 är kompatibel med både uppblåsbara flytvästar och dräkter. MOB1 kan installeras i räddningsvästen och aktiveras automatiskt vid uppblåsning

AIS MOB Enhet Ocean Signal MOB1AIS MOB enhet Ocean Signal MOB1


Världens minsta AIS MOB-enhet med integrerad DSC. MOB1 är kompatibel med både uppblåsbara flytvästar och kostymer. MOB1 kan installeras i redningsvägen och kan sedan aktiveras automatiskt vid uppblåsning. Om MOB1 är monterad på en räddningsdräkt måste den aktiveras manuellt. Efter aktivering skickar enheten den första varningen inom 15 sekunder. .

MOB1 kommunicerar med fartyget du har fallit överbord från, och andra fartyg i närheten (upp till 8 km intervall beroende på förhållanden). 

I en nödsituation skickar rescueME MOB1 din position tillbaka till fartyget på två sätt. När den är aktiverad returnerar enheten en exakt position till ditt fartyg, liksom en visuell indikation med den inbyggda stroben. Den bästa chansen till snabb räddning om du faller överbord är att räddas av ditt eget fartyg. Besättningen ombord varnas omedelbart och har möjlighet att lokalisera offret medan MOB-verksamheten utförs. Även i det mest lugna vatten är det anmärkningsvärt hur snabbt visuell observation av en man överbord blir svår eller omöjlig. När aktiverat skickar MOB1 en varning till alla AIS-mottagare och AIS-aktiverade plotters i närheten. 

Den integrerade GPS ger exakt positionering till både fartyget och andra som kan hjälpa till. En extra egenskap hos MOB1 är möjligheten att aktivera DSC-larmet på fartygen via VHF och meddela besättningen av situationen. Kompatibilitet: De flesta moderna AIS plotters och DSC VHF har den funktion som krävs för att ta emot MOB-överföringar. Det rekommenderas dock speciellt om du använder äldre utrustning för att kontrollera kompatibiliteten med utrustningstillverkaren. .

Detaljer
  • Platsdata för AIS från det amerikanska GPS-nätverket av satelliter
  • AIS-varning via VHF 161,975 / 162,025 MHz för fartyg och installationer (alla med GMDSS-enheter) varje minut
  • Individuellt AIS-ID Överföringseffekt: AIS 1.0W EIRP
  • Överföringseffekt: DSC 0.5W vid frekvens 156.525MHz
  • Meddelanden: Individuell nödsituation Alert (vid ett samtal som gjorts genom att trycka på Aktiveringsknappen)
  • Drifttid:> 12 timmar
  • Utformad för automatisk aktivering i flytvästar vid uppblåsning

Mer information

Hansen Protection har vært en foregangsbedrift på området sikkerhet på sjøen, helt siden vi lanserte redningsvester i kapok i 1932.

Vårt nåværende produktspekter viderefører selskapets sterke tradisjoner, hvor optimal funksjonalitet og ytelse for alle typer arbeid på, i og ved sjøen, står i høysetet.

En god redningsdrakt kan bety forskjellen mellom liv og død.
Som en av verdens fremste utviklere og produsenter av redningsutstyr kan Hansen Protection tilby et bredt sortiment av redningsdrakter. Overlevelse kan aldri garanteres, men vi kan garantere at våre redningsdrakter tilfredsstiller de høyeste krav til sikkerhet.

Redningsdrakter er påbudt for personell på oljerigger, passasjerfartøy, handels- og fiskeflåten samt helikoptertransport.

Våre tørrdrakter gir tilstrekkelig oppdrift og beskytter mot varmetap og forlenger på den måten tiden for overlevelse i kaldt vann. Alle drakter er testet og godkjent ihht de strengeste nasjonale og internasjonale standarder.

Produkten tillagd för att jämföra.