Dyktelefon JHT 95
Dyktelefon JHT 95
Dyktelefon JHT 95
Dyktelefon JHT 95

Dyktelefon JHT 95

kr 10.250,00

JHT dyktelefon ”95” är världens mest kompakta dyktelefon. Extremt användarvänlig, tålig och en av de mest sålda dyktelefonerna för räddningstjänster idag.

JHT dyktelefon ”95” är världens mest kompakta dyktelefon. 

Förstärkaren är inbyggd i en aluminiumbox som är monterad på ett kraftigt midjebälte. På sidan av telefonen (som vänder nedåt när den bärs om livet) finns tre uttag, ett till dykaren, ett till dykskötaren samt ett till laddning. På ena sidan finns ett fempoligt uttag (XD) som man med en mellankabel kan ansluta till en annan motsvarande telefon, så att alla 4 – 2 dykare och 2 dykledare kan vara i kontakt med varandra.

Dyktelefon 95 är en full duplex telefon med förbindelse mellan dykare och skötare utan användning av knappar. På denna modell är volym till dykskötare och dykare emellertid monterad mitt emot det fempoliga uttaget på dyktelefonens sida. (”OVC” Outside Volume Control)

Dyktelefonen tänds automatiskt när livlina och headset tillkopplas. Det är därför viktigt att koppla från både livlina och headset efter varje användningstillfälle.

Strömförsörjning är inbyggd och består av två gastäta blybatterier. Batterierna har en kapacitet vid 20o C på över trettio timmar, vid 0o C över tjugofem timmar, -10o C över tjugotvå timmar samt vid –20o C 19 timmar. Telefonen skall laddas efter varje användningstillfälle med den medföljande laddaren. När både den gula och gröna lampan lyser laddas batterierna (14,7v), när den gula lampan släcks går laddaren över på servicespänning (13,8v).

OBS! Om dyktelefonen inte används under en längre tid skall den laddas en gång varannan månad.

Innan spänningen faller till en nivå där telefonen slutar fungera kommer det att höras två ”pip” med cirka en minuts intervall. Detta sker c:a två till fyra timmar innan förbindelsen avbryts.

Om det finns saltvatten på kontakterna när de hopsätts kommer det att uppstå oönskad kontakt mellan mikrofon och öronhögtalaren med rundgång som följd. Det kan förhindras genom att man sprutar på fuktundanträngade medel.

Produkten tillagd för att jämföra.