Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps

Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps

88036-XL
kr 1.440,00

Den klassiska fenan från Scubapro. Rågummifena för alla torrdräktsdykare. Levereras med slittåliga springstraps (fjäderrem) i rostfritt stål som orginal!

Storlekar
Product Options
Storlekar

ScubaPro Jetfins

Först och främst för att Jetfins ger oöverträffad kontroll när du beger dig ner under ytan. Materialet är extremt slitstarkt och de är även negativa i vattnet så du inte behöver onödiga benvikter utan kan behålla bra trim ändå.

Jetfins är väldigt bra för frogkicks som är den mest effektivaste (och kanske mest logisk) bensparken. All kraft används för att ta dig framåt i motsatts till den ”vanliga” bensparken där ungefär lika kraft går uppåt och nedåt som framåt.

I trånga utrymmen fungerar Jetfins utmärkt för såkallade flutter/frog kicks (se fenteknik) och du kan lika enkelt vända runt på en femöring (helicopter turn) som backa med Jetfins och riktigt fenteknik.

Vi använder XL som ”one size fits all” i storlekar mellan 39-44. Om du har bred fot och fotfickan på fenan blir lite smal är gummi ett bra material att jobba med. Gummit går att värma med hett vatten och kan sedan töjas något för att göra fotfickan. Enklast är att stoppa ner fotfickan i kokande vatten så gummit blir mjukt och sedan töja den med tex en slalompjäxa så den passar din torrdräktssko.

Detta är fenan som alla känner till och många har dykt med. Scubapro Jet Fin är en fena som står sig även idag, trots att orginalet skapades för hela 35 år sedan.

Detta är en tung fena och passar utmärkt till torrdräktsdykaren.

 

 

Storlek: 
37-40 = L
40-44 = XL
45-47 = XXL

 

Produkten tillagd för att jämföra.