Underställ Ursuk X-Tex Light Finnfill 0,83 g

Underställ Ursuit Thermofill Light 0,83 g

06-37-201-00-XX
kr 2.490,00

Ursuit Thermofill Light 
Understället som är tunt , smidigt men samtidigt hat tillräckliga värmeegenskaper för din dykning eller ytlivräddning.
Ett av våra mest sålda underställ till ytbärgare mfl.

Dam / Herr
Storlek
Product Options
Storlek
Dam / Herr

X-Tex Light Finnfill underställ är tillverkat i ett tekniskt material som andas, som är elastiskt och vattentätt. Materialet består av fyra lager, med Finnfill-fiber som värmeisolering. Vattentätt X-Tex membran, som ventilerar, är mellanliggande skikt. Yttertyget är elastisk trikå med glatt yta och innertyget är skön och behaglig fleece.

X-Tex Light Finnfill understället får sin viktigaste egenskap av det värmeisolerande Finnfill-materialet. Finnfill-fibern har utvecklats i samarbete mellan världens främsta forskningsinstitut och polymertillverkare. Konstruktionen är unik. Det sammanhållande elementet ligger i vävnaden mitt i fibrerna, där specialfibrer är fästa. Det här gör att materialet är synnerligen böjligt, luftigt och hållbart. Skillnaden till traditionella fibervaddmaterial är avgörande: Finnfill klumpar inte ihop sig, det plattas inte till och slits inte sönder ens under en längre tids användning. Finnfill behåller sina egenskaper efter ett otal vattentvättar utan att den värmeisolerande funktionen påverkas.

Genom att laminera Finnfill-materialet med ett membran som ventilerar och som är vattentätt får vi tillsammans med det inre fleece-tyget och det yttre polyestertyget en helhet som leder underställen in i en helt ny epok. Isolationsförmågan hos X-Tex Finnfill understället uppmäts med den internationella Clo-enheten, som anger materialets verkliga isoleringsgrad. I Light-modellen är Clo-värdet 0,83. Dräktmaterialet som är vattentätt och som ventilerar är patenterat.

Dräkten är försedd med ventilationshål i armhålor och på vänster ärm, fronblixtlås med dubbellås, bröstficka med blixtlås, stora fickor på höften, resårtyg i krage, muddar och byxben, samt kraftigt gummiband i midjan. Hällor i ärmar och byxben håller dräkten på plats vid påklädning.

  • Material: X-Tex® Light Finnfill 0,83 Clo ( 100g )
  • Blixtlås med dubbellås
  • Halvhög krage av resårtyg
  • Muddar och byxben av resårtyg
  • Kraftigt gummiband i midjan
  • Bröstficka med blixtlås
  • Stora fickor på vardera sidan av höften
  • Hällor för tummarna
  • Hällor i byxbenen, som håller byxbenen på plats vid påklädning.
  • Ventilationshål i armhålor och på vänster ärm
Produkten tillagd för att jämföra.